Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс

Welcome to the star wars forum
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Мара Джейд Скайуокър

Go down 
АвторСъобщение
The_Dark_Lord
Император на Галактиката,Ситски Лорд
Император на Галактиката,Ситски Лорд
avatar

Male Брой мнения : 292
Age : 28
Местоположение : Някъде на планетата Mustafar
Любим Цитат : The Dark Side of the force is part way to many abillites some of them is wich unnatural power
Работа/занимания : Star Wars,Pirates of the caribbean,Spider-Man и други но в момента не се сещам
Registration date : 24.05.2007

ПисанеЗаглавие: Мара Джейд Скайуокър   Чет Май 24, 2007 9:51 am

Биологически вид: човек
Пол: женски
Цвят на косата: златисто-червен
Цвят на очите: зелен
Ръст: 1,60 м.
Родна планета: неизвестно


"Имах престиж, власт, уважение... И ти ми отне всичко това. Повече основания, за да умреш, не са необходими."
Когато най-сташната и непобедима агентка на Империята се омъжи за героя на Бунтовническия Алиянс, се получава мешаница, но символизма на това събитие оценили привържениците и на двете страни.
Ставайки съпруга на Люк Скайуокър и една от малкото майстори джедаи, Мара едва ли могла да избегне напрегнатото внимание от страна на хората, понеже голяма част от живота й изисквала да бъде невидима. Мара била една от многото тайни агенти на Императора, наречени "Ръката на Императора" и много хора не я забелязвали и не разбирали каква е тя всъщност.
Император Палпатин забелязал Мара, когато тя била още съвсем малка. Тя не помни почти нищо от миналия си живот. Мара израсла в двора на палпатин и станала великолепен боец, шпионин и наемин убиец, а също и майстор б дуелите с лазерни мечове. С помощта на силата тя чувала заповедите на Палпатин от всяко кътче на Галактиката.
Мара доказала майсторсктвото си, като съумяла да проникне в покоите на Великия моф Таркин, след като Палпатин й дал званието "Ръката на Императора" - такова звание получавали специалните агенти, които му се заклевали във вечна вярност. Императорът имал много такива агенти, но всеки от тях бил убеден, че е единствен. Само малко приближени на Императора знаели какво е итинската роля на Мара, в това число Дарт Вейдър и Върховния адмирал Траун. Другите предполагали, че тя е просто кукла за забавление на Императора.
Като Ръка на Императора на Мара й се полагал собствен кораб и дроид-помощник, на име К3. С нейна помощ Империята държала в подчинение цялата Галактика и унищожила и последните джедаи. Носели се слухове, че Мара открила Тъмната лейди на Кофригин V, но достоверно било известно, че Императорът бил поръчал на Дарт Вейдър да я унищожи. След битката за Явин Мара се запознала с данните за враговете си от Бунтовническия Алиянс. Особено я интересувал пилотът от изстребителя X-Wing, ас и бъдещ рицар джедай Люк Скайуокър.
Когато на Дарт Вейдър не му се удало да обърне Люк към тъмната страна, Императорът дал на Мара секретна мисия, чиято цел била да убие младия бунтовник. Мара проникнала в двореца на Джаба Хътянина като танцьорката Арика, но в първото й покушение срещу младия Скайуокър се намесила Мелина Карнис, агент на Джаба. Джаба не взел Мара на борда на баржата си на Татуин и лъжетанцьорката с досада наблюдавала как жертвата й се отправяла към Каркунската бездна.
Претърпявайки неуспех на Татуин, Мара получила заповед да унищожи Декук, криминалният авторитет, който се опитвал да заеме мястото на принц Ксизор, който бил убит от Дарт Вейдър. Този път Мара сполучила във всичко - или поне така мислела, когато се върнала на Корусант. И тук, посредством Силата, тя усетила вик от ярост. Случило се това, от което тя най-много се бояла - нейният господар, император Палпатин, загинал. Мара получила видение - господарят й умира от ръцете на Люк Скаюуокър и Дарт Вейдър. Дълбоко в нейното подсъзнание отекнала последната заповед на Императора: ТИ ЩЕ УБИЕШ ЛЮК СКАЙУОКЪР!
Главнокомандващата на Имперското разузнавани Исан Айсард решила да премери сили със сейт Пестейдж - фактическия наследник на Императора. Тя била от тези, които знаели истинсакта роля на Мара. Също така знаела, че Мара може да и втежни живота и затова я заточила в затворническото отделение на Корусант. Използвайки уменията си, Мара избягала в най-отдалечениет краища на Галактиката, като се постарала да по-скоро да се избави от имперските си пагони.
Мара се преселвала от планета на планета, сменявайки десетки имена. На Куикас тя разбрала, че била убила не Декук, а неговия двойник и поправила грешката си в памет на господаря си. На Кинтор, където заставила да мълчи един имперски наместник, оказал се предател, се сблъска с генерала от Новата република Криск Мадин.
По време на инцидента с Декук Мара се назовавала с името Чара лорн, а след това се превърнала в Мерелис, изгряващата звезда на една каприорилска банда. След няколко години се заселила на планетата Варонат и започнала да работи като механик под имет Келина Марнис - така мара преиначила името на Мелина Карнис - агентката на Джаба, която й попречила да изпълни заповедта на Императора. Около четири години след битката при Ендор на Варонат се отбил контрабандистът Талон Карде. Той се скарал с местния "кръстник" и Мара му спасила живота, а за благодарност Карде й предложил специално място в организацията си.
След смъртта на Императора Мара чувствала, че не принадлежи на себе си. Съдбеата или Силата пратила човека, когото тя считала за най-големия си враг, право в нейните ръце. Мара намерила катастрофиралия изтребител на Скайуокър в космоса и Карде откарал джедая в базата си на Миркр. Докато Карде размишлявал, дали да продаде Скайуокър на Великия адмирал Траун, Мара с всички сили се съпротивлявала на надигащата се в нея заповед на Императора, докато двамата с Люк се борели да оцелеят след горите на Миркр.
Скоро адмирал Траун взел мара в плен и й разкрил страшната тайна - тя не била единствената Ръка на Императора. Когато Траун я измамил и заловил Карде, Мара отново трябвало да пренебрегне ненавистта си към скайуокър и да го помоли да й помогне да освободи шефа си.
Правителството на Новата Република се отнесло към Мара с недоверие и известно време тя трябвало да остане в затвора на Корусант. Обаче Люк и приятелите му я освободили и тя им помогнала да унищожат задействаните от Траун клониращи цилиндри "Спаарти" на Уейланд. по време на пътуването Мара разбрала, че Люк е син на Дарт Вейдър. В тронната зала в планината Тантис на Уейланд на Мара й се удало да убие два клонинга - безумният джедай Хорус Кбаот и клонинга на люк, който той бил направил от ръката, която младия скайуокър загубил в Облачния град. Така, дори и формално мара изпълнила последната заповед на Императора и била свободна.
Люк дал на Мара стария си лазерен меч, който загубил на Облачния град и с който за молко не бил убит на Уейланд. Тя го заменила със своя собствен, който била загубила през годините, когато й се налагало да се крие от Исан Айдард и наемничката Люмия. Мара започнала да мисли, дали няма сега да стане рицар джедай, но въобще не й се искало да получи тази титла като милост от Скайуокър. Тя намерила Кайл Катарн, който също бил чувствителен към Силата и се бил отказал да се учи от Скауйокър и те се договорили да обменят опит и сведения. Мара си направила още един лазерен меч, основан на познати й принципи.
Когато Император Палпатин се върнал в ново клонирано тяло, Мара не го признала. Палпатин, от своя страна, се изпълнил с презрение към тази отсктъпница. Нейното място заел екзекутора Седрис. Мара продължила да съдейства на Новата република - тя помагала при евакуацията на Корусант и осигуравала безопасността на товарните кораби за правителствата в изгнание. В разгара на войната мара се отправила на Дромунд Каас и освободила Кайл от Тъмната страна, към която тоъ клонял.
Връщайки се към Светлата страна, кайл накрая разбрал, че трябва да започне обучението си, и Мара неохотно се съгласила с него. Кайл станал един от първите ученици в Академията на Явин-4, а Мара се отбивала само понякога, защото основно се занимавала с делата на контрабандиската организация на Карде.
След първата победа над адмирал Даала Мара и Ландо Калризиан заминали за рудниците на Кесел, като по време на мисията си използвали за прикритие романтична връзка помежду си. По молба на Карде двамата загубили няколко години да търсят бившия му колега джори Кар'дас.
Като представител на контрабандиската организация на карде Мара разполагала с много кораби - ако била важна скоростта, Мара можела да вземе усъвършенствания истребител "Хедхънтър Z-95", за издирвания използвала маневрената и неуловима "Сврака", а за превоз на товари - "Късметът на ловеца" или "Звезден лед". Мара обаче нямала собствен кораб, докато не освободила дъщерята на промишлен бос от затвора на един драчнамски робовладелец. Благодарение на Карде магната предложил в отплата за услугата въоръжена експериментална яхта, построена от фирмата "СороСууб". Мара кръстила кораба "Огънят на Джейд".
"Огънят на Джейд" станал дом и щаб за Мара. Известно време тя работела за сама, защото Карде искал тя да натрупа опит в различни области. Докато била на посещение на копувачи в Корелианския сектор, Мара се оказала в епицентъра на едно въстание и помогнала на Лея да избяга от затвора, независимо, че някои не вярвали в безкористността й.
След пребиваването си на Корелия Мара се върнала в организацията на Карде. По време на кампанията, насочена срещу мнимия върховен адмирал Траун, Мара изучавала тайнствените съобщения, които били изпращани от нехуманоидите, които живеели на планетата Нирауан на границата на неизследваните райони. Когато връзката с Мара внезапно прекъснала, Люк Скайуокър се отправил на Нирауан и двамата заедно проникнали в чиската станция, известна като "Ръката на Траун". За да не могат съмишлениците на Траун да проникнат във ветрешната част на Галактиката, Мара дистанционно взривила "Огънят на Джейд" - най-цената вещ за нея.
По време на преживяното в базата, Люк и мара разбрали, че независимо от различията, които имали преди, са превъзходен екип. Връщайки се на Корусант, те се оженили. Тайната церемония се състояла в Градините на Размишленията, а публичната част едва не била осуетена от имперските части.
В замяна на "Огънят на Джейд" Люк подарил на съпругата си нов кораб - "Сабята на Джейд". В течение на следващите няколко години люк основно се занимавал с делата на Академията, а Мара пътешествала в компанията на Миракс терик или помагала на учениците от Академията да изпълняват възложените им мисии. Седем години след като Люк и Мара се оженили, по времето на нашествието на Южан Вонг, Мара родила на Люк син, когото кръстили Бен - това за Мара бил още един допълнителен стимул да иска победата над Южан Вонг.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwars.yourme.net
 
Мара Джейд Скайуокър
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс :: За Сагата :: Героите-
Идете на: