Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс

Welcome to the star wars forum
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Люк Скайуокър

Go down 
АвторСъобщение
The_Dark_Lord
Император на Галактиката,Ситски Лорд
Император на Галактиката,Ситски Лорд
avatar

Male Брой мнения : 292
Age : 28
Местоположение : Някъде на планетата Mustafar
Любим Цитат : The Dark Side of the force is part way to many abillites some of them is wich unnatural power
Работа/занимания : Star Wars,Pirates of the caribbean,Spider-Man и други но в момента не се сещам
Registration date : 24.05.2007

ПисанеЗаглавие: Люк Скайуокър   Чет Май 24, 2007 9:50 am

Биологически вид: човек
Пол: мъжки
Ръст: 1,72 м.
Цвят на косата: рус
Цвят на очите: син
Родна планета: Татуин


Животът на Люк Скайуокър бил пълен с трагидии. Той три пъти оставал сирак - първиият - когато убили чичо му и леля му, втория - когато Дарт Вейдър убил учителя му Оби-Уан Кеноби, а третият - когато баща му се слял със Силата.
На Люк му се наложило да се сблъска и с друг вид трагедии - много от неговите ученици - от Кип Дюрон до Баркис и Куелер - попаднали под влиянието на Тъмната страна или загинали в битки. А сега и Южан Вонг посягат на Ордена, който Люк с толково труд бил създал.
Люк е син на Анакин Скайуокър и Падме Амидала. Още като бебе той бил заведен на Татуин при природения брят ня Анакин Оуен Ларс и съпругата му Беру от Оби-Уан Кеноби, тъй като джедая искал да го защити от баща му, който се бил превърнал в зловещия ситски лорд Дарт Вейдър. Рицарят джедай наблюдавал малкия Люк от убежището си отвъд дюните. Даже и когато пораснал Люк бил увелен, че баща му е бил пилот на товарен кораб - оуен съчинил тази легенда, за да не дойде в гравата на момчето да иска да разбере истината. Люк бил наследил от баща си деятелния характер и Силата. Младият Скайуокър мвого обичал розходките из лъкатушещия каньон на Татуин със спидера си, като усилвал скоростта до космически стойности.
Когато бил млад, Люк бил несамостоятелен и излишно емоционален и приятелите му не го уважавали много, даже си имал прякор - "червей". След няколко години и най-честолюбивите му приятели, в това число и Бигс Дарклайтер и Танк, напуснали Татуин и постъпили в Имперската Академия на Карид, а Люк продължавал да води фермерски живот.
Когато дългоочакваните приключения започнали, в живота на Люк дошла и мъката. Той купил два дроида - C3PO и R2-D2, които пренасяли тайно холографическо съобщение и Люк ги завел при Бен Кеноби. По същото време имперските щурмоваци изгорили фермата на съпрузите Ларс. тези събития довели до запознанството на Люк с пилота Хан Соло и уукито Чубака, но също така Скайуокър станал свидетел и на много гибел - в това число и самопожертвованието на Оби-Уан и на Бигс. Принцеса Лея Органа привлякла Люк на страната на бунтовниците и, като разрушил "Звездата на смъртта", Скайуокър станал новия герой на Алиянса.
В началото Люк се стараел да стане по-добър пилот, отколкото джедай. Заедно с колегата си Уедж Антилис той основал ескадрилата "Скитник", но и сам извършил много подвизи - пробил имперската блокада на Явин-4, за да отправи предизвикателство на Дарт Вейдър на Джазбин, рискувал живота си на борда на станцията "Рулетка" и открил ледената планета Хот.
Скайуокър помагал за евакуацията на базата на Алиянса на Явин-4 и генерал Додона му дал правомощия на командващ, но по време на операцията генералът бил пленен и официално Люк не получил повишение. Докато флота на Алиянса странствал из галактиката, Люк учавствал в различни експедиции. На Мимбан той и лея трябвало отново да се бият с Вейдър, но духа на Оби-Уан им помогнал да се справят със страшния противник, като фактически направлявал ръката на Люк по враме на двубоя. Междувременно ескадрилата "Скитник" удържала все повече и повече победи и Люк прехвърлил командването й на Уедж.
Скоро Алиянса установел новата си щаб-квартира на Хот. Когато командир Наро загинал в битката при Дер IV, Люк поел комондването на станцията. Това се случило малко преди Вейдър да разбере къде е станцията на бунтовниците и Люк се сражавал с имперските канонерки АТ-АТ, прикривайки отстъплението на командването на Алиянса. След това, следвайки указанията на Оби-Уан, Люк поел към Дегоба, където бил обучен от майстора джедай Йода в тайните на джедайското изкуство. Макар че още не бил завършил обучението си, Скайуокър се втурнал да помага на приятелите си на Облачния град, но се наложило те да го спасяват, тъй като в двубоя с Дарт Вейдър загубил ръката си и узнал че ситския лорд е негов баща.
Загубената ръка била заменена с потеза, а за да заглуши мъката, Люк се върнал във флота на Алиянса. Много пъти той работил в двойка с двойната агентка Шира Брай и когато я убил едва не го дали под съд. Заедно с ескадрилата "Скитник" Скайуокър учавствал в битката при Гал и проникнал в замъка на принц Ксизор, за да спаси Лея. Когато Люк попаднал в плен по време на дипламатическо посещение на Арбидон, бягството му било подпомогнато от тайния агент на Алиянса Брен Тантор.
След като си направил нов лазерен меч, вместо онзи, който загубил на Облачния град, Люк започнал да мисли, че вече е истински рицар джедай. Като съумял да спаси Хан Соло от двореца на Джаба Хътянина мнението му се затвърдило, но когато се върнал на Дегоба, Йода му разкрил страшната истина - Люк никога нямало да стане истински джедай, ако не победял Вейдър. Духът на Оби-Уан му казал, че има сестра-близначка - Лея. На борда на втората "Звезда на Смъртта" Люк не се поддал на гнева и успял да върне баща си на Светлата страна, преди Анакин да се слее със Силата. На Ендор младият Скайуокър изгорил в уединение плаща и доспехите на Дарт Вейдър.
Люк никога не се бил чувствал по-самотен отколкото след погрома на Империята, но нямал време да се замисли за това. Отново се появил духът на Оби-Уан и настоял Люк да спре нашествието на си-руките на Бакура. Скаюуокър оглавил флотилията на Алиянса и освободил планетата. По време на операцията се запознал с чувствителен към Силата младеж на име Дев, който обаче загинал в боя. В последствие Люк убочавал искалоника Киро, но той се отказал от пътя на джедая, за да стане вожд на народа си.
Люк започнал да разбира, че може да възстанови Ордена на джедаите, ако започне да обучава тези, които са чувствителни към Силата. След експедицията на Танданкин Скайуокър се уволнил от Ескадрилата "Скитинк" и дал обет да изучава джедайските изкуства. Обаче Републиката още не била готова да се лиши от командир Скайуокър. Люк продължил да командва различни подразделения и година след битката при Ендор получил чин генерал. След това последвала кампанията за освобождението на Вътрешния Ръб от тиранията на лорд Шедоуспен и, ставайки свидетел на гибелта на хиляди свои и чужди войници, окончателно се убедил, че пътя на джедая няма нищо общо с това и се уволнил от армията.
Сега Люк започнал да се занимава с търсенето на нови ученици. Агентът на Новата република Кайл Катарн отказал да му стане ученик, а също и пилотът от Ескадрила "Скитник" Коран Хорн все още не бил готов. Приключенията с вещиците на Датомир открили на Люк възможен източник на нови джедаи. След като бил претърпял катастрофа в хиперпристранството, изтребителят му бил открит от помощничката на контрабандиста Талон Карде Мара Джейд, която някога била Ръка на Императора и на която Императорът й бил заповядал да убие Скайуокър. Той разбрал всичко това по време на пехода, който двамата направили на планетата Миркр. След като Мара убила клонингът на Люк в тронната зала на планината Тантис, Скайуокър се опитал да обучи и нея, но тя също отказала.
Шест години слид битката при Ендор възкръсналия Император едва не заробил Галактиката завинаги. На Люк, най-яростния привърженик на Светлата страна, му било предопределено да се бие с Императора, но Скайуокър бил завладян от мислите за баща си, който служил на Императора и го унищожил в най-неочаквания момент. Люк решил да унищожи Тъмната страна завинаги.
На Бис Скайуокър коленичил пред Императора с думите: "Съдбата на баща ми е моя съдба". На тази планета Люк преживял много тежки изпитания, изкуствената му ръка била заменена с друга, а в края на крайщата се оказало, че той доста се е вглъбил в Тъмната страна на Силата. Непоколебимостта на Лея му помогнала да се върне на Светлата страна, а героизма на джедая Ампатойайос Бранд - да унищужа завинаги духа на Императора.
Преодолявайки тези изпитания, Люк проумял, че вече няма джедай, от когото би могъл да поиска съвет - доже духът на Оби-Уан го бил напуснал. След Бис Скайуокър станал майстор джедай, първия в новия Орден, и поискал разрешение от Новата република да основе Академия, където да обучава всички, които владеели Силата. Той основал Академията на Явин-4 и сега в нея се записали е тези, които по-рано отказвали да му станат ученици.
Люк избрал именно Явин-4, защото там открил древения подземен "загубен град" на джедаите, затрупан под джунглата. Скайуокър не знаел, че в стените на храма е заключен дремещия дух на Екзар Кун, който след известно време се събудил и убил един от учениците. Друг се обърнал към Тъмната страна и тогава всички се обединили и унищожили духа на злото.
Академията станала най-важното нещо в живота на Люк. Много ученици успешно я завършили и много години слид основаването й се образувал първия випуск рицари джедаи.
Време за личен живот Люк почти нямял. По време на инцидента с "Окото на Палпатин" той се срещнал с Калиста - рицар джедай от миналия Орден. Те се влюбили, но Калиста прекъснала връзката си със Силата и счела, че трябва да напусне и Люк. Втората любов на Люк била Акана - млада фаланси, с която се запознал по времето на кризата с Черния флот, но връзката им бързо приключила след като той разбрал, че Акана го манипулира.
Накрая Скайуокър открил истинската любов в лицето на Мара Джейд, която в базата "Ръката на Траун" се съгласила да се омъжи за него. На Корусант Люк и мара учавствали в две церемонии - в джедайско тайнство и в публична церемония, която едва не била провалена от имперските агенти.
Плавния академичен живот на Скайуокър се нарушил, когато той намерил нови свидинея за Ордена на Старата република от базата данни за Чу'унтор и други източници. Люк започнал да обединява по-възрастните ученици в двойка учител-ученик и да взима в Академията съвсем малки деца, така, както преди се правело в Джедайския храм на Корусант.
Мара не отделяла на Академията толкова много време като съпруга си. тя се занимавала с делата на новата република, а Люк обучавал най-младите ученици. скоро в Академията постъпили и децата на Лея и Хан - Джейна, Джейсън и Анакин. Люк помогнал и на тримата да станат рицари джедаи, а също така получили помощ и в борбата срещу Втората империя и "Черното слънце".
Сега, когато над Новата република е надвиснала опасността от Южан Вонг, Люк ще се бори с всички средства, за да спре тяхната експанзия - заради Академията, учениците си и заради сина си.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwars.yourme.net
 
Люк Скайуокър
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс :: За Сагата :: Героите-
Идете на: