Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс

Welcome to the star wars forum
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Лея Органа Соло

Go down 
АвторСъобщение
The_Dark_Lord
Император на Галактиката,Ситски Лорд
Император на Галактиката,Ситски Лорд
avatar

Male Брой мнения : 292
Age : 28
Местоположение : Някъде на планетата Mustafar
Любим Цитат : The Dark Side of the force is part way to many abillites some of them is wich unnatural power
Работа/занимания : Star Wars,Pirates of the caribbean,Spider-Man и други но в момента не се сещам
Registration date : 24.05.2007

ПисанеЗаглавие: Лея Органа Соло   Чет Май 24, 2007 9:49 am

Биологически вид: човек
Пол: женски
Цвят на косата: кафяв
Цвят на очите: кафяв
Ръст: 1,50 м.
Родна планета: Алдеран


Люк Скайуокър възстановил Ордена на джедаите, а приносът на сестра му Лея Органа Соло за Галактиката и нейните жители въобще не бил малък. Бунтовник, дипломат, посланик, държавен глава и уникална личност - алдеранската принцеса станала въплащение на Бунта и завръщането към нормалния живот след Империята.
Лея Органа - дъщерята на Анакин Скайуокър и Падме Амидала - не познавала родителите си. Лея казвала, че смътно си спомняла майка си, която била тъжна, но красива. За да скрият от Император палпатин скритата Сила в двете деца, Йода и Оби-Уан разделили близнаците и те израснали в приемни семейства. По време на Войните на клонираните Оби-Уан работел заеидно с Бейл Органа и затова дал Лея на него, където тя била възспитана като член на кралското семейство.
Лея, както майка си, имала щастието да получи придворно възспитание. Тя се обучавала от най-добрите учители и разполагала с най-новите пособия за обучение. Понеже Лея била искренна и, меко казано, буйна, често била взимана за служителка в двореца - толкова малко била у нея аристократичната надменност.
Бейл Органа се стремил да покаже на дъщеря си колкото може повече. Той я завел на заседанията на Съвета на Корусант и на публичната церемония на Великата Среща на Итора. поощрявал я да присъства на дебатите в алдеранския парламент и на дворцовите приеми в чист на чуждопланетни гости. Когато Лея пораснала достатъчно, Бейл наеил прочутия боец Джилс Дюран, за да я обучи на самозащита.
Лея още не била станала на 20 години, когато постъпила в Имперския Сенат. Критикувайки от своята платформа политиката на палпатин, Лея тайно помагала на баща си, на Мон Мотма и на Гарм Бел Иблис да разгърнат Бунтовническия Алиянс. По ремето на "хуманитарната мисия" за доставката на хранитерни припаси на намиращата се в блокада планета Ралтир, Лея узнала, че Империята строи супермощно оръжие, за по-ужасно от което Галактиката още не била чувала.
Разузнавачите на бунтовниците успели да откраднат чертежите на това оръжие - "Звездата на смъртта" - и Лея прихванала предаването на секретните данни. Това я поставило под подозрение и корабът й "Тантейв IV" бил хванат от звездния разрушител на Дарт Вейдър "Опустошител" над Татуин. От борда на звездния разрушител Лея видяла как "Звездата на смъртта" унищужава Алдеран със своя суперлазер.
Екипът, който спасил Лея от ръцете на Дарт Вейдър, се състоял от брат й Люк - макар че двамата още не знаели за това - и бъдещия й съпруг Хан Соло. Двамата също така й помогнали да достави чертежите в базата на бентовниците на Явин-4. Над покритата от джунгла планета бунтовниците атакували бойната станция на Имрерията и успели да я унищожат.
После тази победа, която била и най-мащабната в историята на Бунтовническия Съюз, Галактиката започнала да се отнася към бунтовниците не като към обикновени партизани. Лея започнала да се занимава с дипломатическата страна на деятелността на Алиянса и цели планети се присъединили към бунтовниците. По време на едно такова посещение на планетата Циркарпус IV алдеранската принцеса не успяла да се справи с пилотилането на изтребител и се наложило да кацне аварийно в блатата. Люк Скайуокър я спасил, но преди това тя трябвало да се справи с един особено мъчитилин дуел с Дарт Вейдър, който станал неин смъртен враг.
Преди базата на Хот да бъде построена, Лея прекарвала много време с Люк и Хан и това понякога за цели седмици я отделяло от делата на Съюза. Когато бунтовниците построли базата на ледената планета, Лея решила, че повече няма да си отвлича вниманието. Но когато имперските щурмоваци унищожили базата "Ехо", Лея отново се озовала на борда на "Хилядолетния сокол", а капитан на кораба, разбира се, бил Хан. Между двамата започнали да прехвърчат искри и малко преди Соло да бъде замразен във въглерод, Лея открито признала, че го обича.
"Обичам те!" - извикала тя, а Хан, с неприсъщата си безгрижност отговорил "Знам."
Спасението на Хан се превърнало в основен приоритет на Лея. Тя намерила ловеца на глави Боба Фет, който доставил замразения във въглерод Соло в двореца на Джаба Хътянина на Татуин, и разбрала всичко за делата на криминалния синдикат "Черното слънце" и лидера му принц Ксизор. Ксизор пленил Лея и се опитал да я съблазни, но на принцесата й се удало да избяга , а Ксизор загинал от лазерния огън на флагмана на Дарт Вейдър.
Лея винаги била боец и успяла да проникне в двореца на Джаба, назовавайки се като наемния убиец Боушх. Не й се удало да спаси Хан, а джаба я унижил като я направил негова робиня и я привързал към ложата си с верига. Лея изчакала, докато Люк направи своя ход ипри Каркунската Бездна отмъстила на Джаба, като го удушила със същата верига.
На гористия спътник Ендор Лея узналапоразителната и страшна тайна. Оказало се, че не само Люк й е брат, а Дарт Вейдър й е баща. Предубежденията й започнали да се рушат, но принцесата имала само няколко часа, за да осмисли потресаващите вести - надигала се решителната битка за свободата на Галактиката. Лея, в качеството си на генерал, се била на Ендор амо до рамо с Хан и еуоките и видяла как се взривява втората "Звезда на смъртта". По време на празненството по случай победата, Лея разсказала на Хан за това, което била научила и потвърдила, че го обича.
Сега Лея знаела, че Силата в нея е велика. Вероятно именно Силата й помогнала да издържи натиска на Вейдър и сигурно тя ръководела кариерата и в Алиянса. Така или иначе, Лея лешила да започне да изучава пътя на джедая, но политиката отнемала по-голямата част от времето й и тя имала по-малко свободно време, отколкото й се искало.
По време на преговорите на Бакура Лея постигнала първото в историята примирие между Империята и Новата република, макар че то не било много дълго. Също така Лея способствала прекратяването на бойните действия между Съюза и наягите, а 6 месеца след битката при Ендор почти й се удало чрез Сейт Пестейдж Новата република да добие контрол над Корусант. За нещастие точно тогава на имперския престол застанала Исан Айсард и окончателен договор не бил подписан.
Плътното разписание не давало възможност на Лея да се вижда често с Хан. Лея помагала за разработването на стратегически план на Новата Република за поемането на контрола над Корусант и започнала да води преговори с Хапийския консорциум - първите от 3 години насам.
Визитата на хапийците довело до това, че Хан и лея се оженили. Соло, който бил оскърбен от вниманието, което неговата любима оказвала на принц Айзолдер, похитил Лея и я отвел на далечната планета Датомир. Безумният му план възродил любовта им и като се върнали на Корусант се оженили. На следващата година, по време на войната с Великия адмирал Траун, Лея родила близнаците Джейна и Джейсън. Докато била бременна с близнаците и се криела на Кашиуук, понеже Траун искал да отвлече децата й, тя била нападната от ногрите - раса, която вече от почти 50 години служела на Империята. Ногрите били превъзходни войни и след като Лея им разкрила, че Империята вече много време ги използва, те започнали да охраняват принцесата и нейното семейство.
Много скоро след това събитие възкръсналия Император задължил правителството на Новата република да напусне Корусант, а Галактиката била обхваната от война. Лея изпратила Джейна и Джейсън на Нови Алдеран, а самата тя чакала трето дете, което се родило на космическия град Неспис VIII и кръстили Анакин, в чест на бащата на Лея, на когото тя успяла да прости.
След окончателната победа над Императора Лея преместила и трите си деца на безопасно място на планетата Анот. Тя възстановила Корусант и водила преговори с много важни политици, включително и Карид Фурган. Ногрите я придружавали навсякъде, но винаги оставали в сянка - да остават незабелязани - това било едно от най-висшите им умения. Когато Мон мотма се разминала на косъм със смъртта след тежко боледуване, тя назначила лея за своя приемница на поста президент на Новата република.
Това назначение било потвърдено и от избирателите и Лея станала фактически държавен глава. Тя водела преговори с Друга Хътянина по време на инцидента с "Черния меч". Но когато движението "Възраждането на Империята" отвлякло и трите й деца, Лея тайно заминала, за да ги спаси. Тя обявила война на яветците по времето на кризата с "Черния флот" и временно се отказала от поста на президент, когато й се наложило да се заеме с Куелер и да потуши неговото "Ново въстание".
След Корелианското въстание принцесата почувствала, че постоянните разпри в правителството са й дотегнали и подала молба за отпуск за неопределен срок. Президент станал Понк Гаврисом. Въпреки това именно благодарение на Лея се осъществил мирът между Новата република и Империята - това се случило около 15 години след преговорите на Бакура. Това я накарало да се замисли, че може би тя наистина е част от правителствения свят. Около 2 години след подписването на мирния договор населението на Новата република отново избрало лея за президент.
Докато Лея се занимавала с делата на изпълнителната власт на Корусант, децата й завършили Академията на Явин-4 и станали рицари джедаи. Лея прекарала още 4 години в правителството и окончателно решила да слезе от политическата арена, а президент на Новата република станал Борск Фейлия.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwars.yourme.net
 
Лея Органа Соло
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс :: За Сагата :: Героите-
Идете на: