Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс

Welcome to the star wars forum
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Йода

Go down 
АвторСъобщение
The_Dark_Lord
Император на Галактиката,Ситски Лорд
Император на Галактиката,Ситски Лорд
avatar

Male Брой мнения : 292
Age : 28
Местоположение : Някъде на планетата Mustafar
Любим Цитат : The Dark Side of the force is part way to many abillites some of them is wich unnatural power
Работа/занимания : Star Wars,Pirates of the caribbean,Spider-Man и други но в момента не се сещам
Registration date : 24.05.2007

ПисанеЗаглавие: Йода   Чет Май 24, 2007 9:31 am

Биологически вид: неизвестен
Пол: мъжки
Цвят на косата: бял
Цвят на очите: зеленикав
Ръст: 0,66 м.
Родна планета: неизвестна


Йода бил велик джедай, който преживял репресията на Вейдър и се слял със Силата, когато бил на 900 години. Той преживял катастрофи и наблюдавал разцвета и падението на династиите. С течение на вековете загинали много негови падауани и колеги. Това е проклятието на дългия живот.
Разбира се, Йода не бил обичан от всички джедаи. Малките ученици, които още не били станали падауани, смятали, че той е най-строгия учител в Храма. Йода обучавал даже и най-малките ученици да си служат с лазерни мечове - това бил класът, който носел шеговитото название "Кланът на Мечката". Едва напускайки Храма, много ученици разбирали колко много са научили от майстора джедай.
Йода смятал, че в съществуването на джедайските традиции има смисъл. Според него джедаите трябвало да се обучават още от малки и рязко възразявал срещу по-свободния подход, който преподавали реформатори като Джина Алтис. Той презирал критиците, които наричали джедаите "похитители на деца", а във всеки спор, който се касаел за обучението на падауаните, Йода напомнял, че се занимава с това вече 800 години.
Дългият път на майстора джедай започнал около сто години, след като орденът на ситите, благодарение на старанието на Дарт Бейн, минал в нелегалност. Когато бил на 100 години Йода станал майстор джедай и направил рецари десетки падауани от цялата Галактика. Когато Йода бил на 450 години той убочавал кушибана Икрит. След много години Икрит пожертвал живота си по времето на нашествието на Южан Вонг.
Когато Йода бил на 600 години, учебния кораб на джедаите Чу'унтор катастрофирал на планетата Датомир. Йода все още не бил член на Съвета, но вледеел достатъчно добре Силата и се оказал в челната тройка, която поправяла кораба. Въпреки че първото посещение на Йода на Дантомир разстроило жителите на планетата, които владеели Силата, Йода се върнал по-късно и сключили мирен договор. Подобни успехи помогнали на Йода да бъде избран за член на Джедайския Съвет.
Минали векове. Йода бил учител на Ки-Ади Мунди, който под негово ръководство станал рицар, а след това се отказал да си взима падауани и станал учител в Храма. Йода се специализирал да обучава на малки ученици в тайните на всиобятната Сила. Сред неговите ученици бил и Ку Ран. Йода имал собствена уютна стаичка в Храма - с ниско таванче и истинска ъглова камина, която го настройвала за медитация.
Бъдейки безспорно най-възрастния член на Съвета, Йода бил много известен , но се чувствал свободно само сред свои - неголямя група от най-вуважаваните членове на Ордена. В тяхното обкръжение Йода често проявявал чувство на хумор и склонност към разиграване. Ако ученицете узнаели за това, те за нещо на света не биха повярвали.
Дванадесет години преди битката за Набу Йода едва на загинал, когато Занатос, бившия ученик на Куай-Гон заложил бомба в Залата на Хиладата Фонтана в Джедайския Храм. Куай-Гон и Оби-Уан разскрили кроежите на Занатос, но тази история показала, че йода бил станал символ на Ордена. След това животът в Галактиката ставал все по-безспокоен, а дните Републеката били към своя край.
На Йода му се било случвало и да пролива кръв с лазерния си меч, но само при изключителна необходимост. Когато йинчорите нападнали Храма, Йода убил много от войните им, а година след това един отряд на убийците бартоки бил ликвидиран от майстора джедай, което не им позволило да унищожат Корулагската академия.
Когато Търговската Федерация блокирала Набу, Йода почувствал, че огромни колела се задвижват и се охитал да прозре в бъдещето чрез всепроникващата Сила. Когато Куай-Гон представил на Съвета деветгодишния Анакин Скайуокър, Йода не започнал да губи време да успокоява момчето - напротив, той го засипал с въпроси за гнева и страха. Той убеждавал колегите си, че обучението на Анакин може да бъде опасно, дори и да се счита, че той е Избрания, който, съгласно древното пророчество, трябва да върне баланса в Силата. Но в последствие, отнасяйки се с уважение към последната воля на Куай-Гон, Йода позволил младия Скайуокър да бъде обучен, макар че направил това със свито сърце.
В началото изглеждало, че опасенията на Йода били безпочвени. В течение на десет години Анакин се показвал като надарен падауан и едва ли не бил образцов ученик. Йода виждал признаците на надигащата се тъма не в това, че сетите на били изчезнали, а в това, че не успял да предвиди покушението срещу сенатор Падме Амидала. Когато станало невъзможно отлагането на войната, генерал Йода повел армиите на Джионъсис срещу силите на Дуку и едва не убил лидера на сепаратистите в двубой с лазерни мечове.
Започнали Войните на Клонираните и републиканската армия на от клонинги се настъпила срещу дроидите на Дуку и състоятелните му спонсори. Канцлер Палпатин, на когото му били дадени пълни правомощия, благодарение на което държал в подчинение целия Сенат, скоро провъзгласил Републиката за Империя. Най-лошите опасения на Йода се сбъднали, когато Анакин си привърнал в Дарт Вейдър, обърнал се към Тъмната страна и станал ученик на Палпатин. Йода избягал по времето на репресията и се укрил на Дегоба, успокоявайки се, че децата на Анакин и Падме - близнаците Люк и Лея - са на безопасни места при Бейл Органа и Оуен Ларс.
На Дегоба Йода си построил проста глинена къщурка и се заел да медитира върху Силата, която излъчвала щедрата екосистема на блатната планета. Скоро на Дегоба дошъл тъмен джедай от планетата Бпфаш, който командвал кораба, който принадлежал на Джорди Кардас. В яростна битка йода убил бпфашеца и излекувал ранения Кардас, който впоследствие основал контрабандиска империя. След години Кардас се върнал на Дегоба, за да поиска от Йода друга услуга, но майстора джедай го укорил за пропиленияживот и Кардас се укрил в системата катол, а неговите дела поел Талон Карде.
Когато Оби-Уан бил убит от Вейдър в двубоя им с лазерни мечове, Йода почувствал смущение в Силата. Скоро майстора джедай открил, че може да общува с духа на Оби-Уан - те говорили за Люк и за това, че младежът може да победи Вейдър. Йода ичал и резервен план в случай, че люк се провалял - Лея.
След битката за Явин Йода бил посетен няколко пъти. Първият от тях - историкът от Алиянса Арул Хекстрофон - напуснал Дегоба, след като тържествено се заклел, че няма да издаде местоположението на майстора джедай. След това на планетата пребивавали известно време децата Зар и таш Аранда, които били възприемчиви към Силата. Те се се скарали с поселниците от един разузнавателен кораб, които спадали към канибалите. Йода им помогнал да избягат и им обещал, че след време Силата у тях ще стани велика.
Веднага след битката при Хот Люк се отправил към Дегоба, за да изучи тайните на джедаите. Макар чу Йода смятал, че Люк е доста стар, за да бъде обучаван, той разбрал, че сина на Анакин Скайуокър може да стане катализатор за връщането на равновесието в Силата. Йода и Оби-Уан скрили от Люк родствената му връзка с Вейдър, тъй като се боели, че това може да го накара да премине на Тъмната страна. Но младия Скайуокър прекъснал обучението си, за да отиде в Облачния град да помага на приятелите си, но там му се наложило да се бие с Вейдър, който едва не го убил.
Когато Скайуокър се върнал от Облачния град, Йода му казал, че обучението му е завършено, но ще трябва още веднъж да се изправи срещу Вейдър и това ще бъде окончателното изясняване на отношенията между баща и син. Също така Люк разбрал, че Лея е негова сестра. За Йода било ясно, че младия Скайуокър бил последния му ученик.
Заспивайки своя последен сън, Йода се присъединил към Оби-Уан в сиянието на Силата.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwars.yourme.net
 
Йода
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли в форума на Междузвездни Войни/Стар Уарс :: За Сагата :: Героите-
Идете на: